Usluge

Folije za automobile

Audi A6

Folije za automobile razvijene su kako bi poboljšale izdržljivost stakla te doprinijele esetetici automobila.  Postavljanjem  folija na staklo dobivate mehaničku, solarnu i UV zaštitu. Zaštita koju dobijete pričvršćivanjem različitih sjenila ili roleta na prozorsko staklo više nije dovoljna u borbi protiv štetnog utjecaja sunčevog zračenja. Folije s UV zaštitom sadrže poseban sloj UV filtera kojim štitite kožu od izravnog utjecaj sunca te između ostalog sprečavaju prijevremeno blijeđenje interijera automobila. Zaštitni sloj na folijama smanjuje ulazak topline unutra automobila, smanjuje zagrijavanje, omogućava vam reguliranje  korištenje klima uređaja i smanjenje potrošnje goriva. Njihovom uporabom pridonosite i sigurnosti i vas i vaših suputnika jer u slučaju pucanja ili loma stakla ono ostaje zalijepljeno za foliju i štiti od ozljeda krhotinama. Estetski dojam dobijete odabirom toniranih folija po vašem ukusu kojima se ujedno štite od svih nepoželjnih pogleda iz vana.

Sigurnosne i protuprovalne folije

Sigurnosne folije

Sigurnosne folije lijepe se na staklo u svrhu sigurnosti kao zaštita u slučaju  mehaničkog oštećenja i dodatno kao zaštita od sunca. Prilikom loma stakla dolazi do raspršenja krhotina na sve strane koje mogu nanijeti ozlijede pogotovo dođe li do kontakta s očima. Lijepljenjem folije na staklo sve krhotine ostaju zalijepljene za staklo i na jednom mjestu čime značajno umanjujete mogućnost nastanak tjelesnih ozljeda. Sigurnosne folije mogu se izraditi u dvije varijante, prozirne ili tonirane kao zaštita od sunca.

Protuprovalne folije

Protuprovalne folije specifične su po svojoj debljini i višeslojnoj građi koja je poprilično otežava lomljenje stakla na koje je zalijepljena. S obzirom da većina automobila i objekata ima u današnje vrijeme protuprovalnu zaštitu poput alarmnog sustava, provalnici se sve češće odlučuju planirati i pribjegavati vremenski kratkim akcijama kako bi se što prije udaljili od mjesta provale. Protuprovalne folije deblje su od ostalih vrsta folija i posebno su izrađene u svrhu otežavanja razbijanja stakla stoga je potrebno  puno više fizičke snage, vremena i buke kako bi se staklo razbilo. Dolaze u dvije varijante kao transparentna ili zatamnjene. Ukoliko želite neuočljivu zaštitu tada su za vas idealne transparentne folije, dok ukoliko prevozite vrijednu imovinu i  želite zaštititi svoj automobil od pogleda odaberite zatamnjenu varijantu.

Folije za ravna stakla

Kako bi ste uštedjeli novac i napravili svoje staklo energetski učinkovitijim odaberite kvalitetnu zaštitnu foliju. Zaštitne folije se postavljaju na staklene površine kako bi umanjile prolazak sunčeve svjetlosti u unutrašnjost prostora reflektirajući ga kao ogledalo. Na taj način moguće je lakše klimatizirati prostore i umanjiti zagrijavanje i do 80%, a samim time utjecati na smanjenje potrošnje energije što je posebno izraženo u ljetnim periodima. Prostori se lakše i brže klimatiziraju i time dodatno štedite svoj novac. Značajno umanjuju intezitet svijetla koje ulazi u prostor minimizirajući bliještanje TV-a i ekrana ali i zahvaljujući efektu ogledala štite vašu privatnost pred vanjskim pogledima. Za različite vizualne  efekte nudimo dekorativne folije s metaliziranim efektom (Oracal 351 i Oracal 383). Ukoliko se radi o velikim staklenim površinama gdje ima puno sunca možete odabrati i folije s UV filterom kako biste spriječili negativne učinke sunčeve svjetlosti na ljudsku kožu.
Ovisno o vašim potrebama, prostoru i vrsti stakla postoji niz folija u ponudi koje vam pružaju sve što vam treba od bezbojnih do fluorescentnih, transparentnih do toniranih, nereflektirajućih do metaliziranih . Ukoliko vam su vam potrebne izražene i svijetleće reklame, dekoracije za izloge ili nešto slično za to je idealni izbor odabir transparentne i translucentne folije u čitavoj paleti boja (Oracal serije 8300, 8500 i 8800).
Posebno dojmljive su polimerne pjeskarene folije s efektom kristala tkz.  ‘pjeskareni izgled’ gdje osim ‘klasičnog’ nudimo i seriju s tri različita efekata: Dusted, Etched i Frosted (Oracal).

Wrap folije

Wrap folije se koriste u estetske svrha kako biste potpuno promijenili svoj izgleda vozila ili nekih njegovih dijelova. Radi se o metodi koja je puno jeftinija i brža u odnosu na lakiranje. Folije dolaze ušrokoj paleti boja s nekoliko različitih efekata teksture kao što su mat, visoki sajaj ili brušeni metal.

 

Folije općenito

Korištenje folija pruža vam osim estetskog dojma i  niz prednosti za vaše zdravlje i novčanik. U današnje vrijeme izlaganje direktnoj sunčevoj svjetlosti predstavlja opasnost za zdravlje i potencijalna je prijetnja razvoju niza kožnih bolesti, dok kod različitih materijala u automobilima i objektima s vremenom dolazi blijeđenja i pucanja po površini. Zaštitne folije s UV filterima sadrže u sebi UV filtere čime se zračenje sunca umanjuje i do 99% .

Zaštitne folije smanjuju prolaz sunčeve svjetlosti kroz staklo te na taj način omogućavaju regulaciju topline i zagrijavanja unutar objekta. Koristeći folije vi pridonosite energetskoj učinkovitosti i balansirate svoje troškove rashlađivanja prostora smanjenim korištenjem klima uređaja.

Postavljanjem folija također regulirate koliko svjetlosti ulazi u prostor i smanjujete neugodnu refleksiju svjetlosti o različite površine, pogotovo o TV i ekrane računala. Ukoliko ste primorani ostavljati skupocjenu imovinu u vozilu ili objektu, ili jednostavno ne želite znatiželjne poglede izvana za vas su idealne zaštitne folije sa malim postotkom propuštanja svijetla.

Kako biste osigurali višu razinu sigurnosti za sebe i druge, upotrebom zaštitne folije prilikom pucanja stakla ne dolazi do raspršivanja komadića stakla jer ostaju zalijepljeni za foliju. Specijalnu namjenu imaju protuprovalne folije koje su razvijene kako bi usporile ili spriječile provalu razbijanjem stakla.

U našoj ponudi moguće je nabaviti folije  ORACAL ARLON AVERY i HEXIS proizvođača.

Digitalni tisak

Digitalni tisak tehnologija ispisa koja pomoću lasera prenosi zapis na podlogu. Pogodnost ove metode je u tome što omogućava brzu isporuku, otpornost na vanjske uvjete, raznovrsne formate ispisa, kvalitetu i osmišljavanje vlastitog dizajna uz prihvatljivu cijenu.

Nudimo usluge digitalnog printanja velikog formata nacrta, display-a i plakata na svim vrstama materijala (papir, glossy, pvc, backlight folija, mrežasto platno…) različitim efektima ispisa te montažu uz mogućnost laminacije printa osiguravajući postojanost do 10godina.  Kao otapalo za pigment prilikom printanja koristimo  solvent (na bazi nitra) ili latex (na bazi vode).

Tehnikom digitalnog printanja nudimo i izradu reklama, naljepnica, viziki, letaka, brošura te svu vrstu marketinških materijala.